Zwemschool Vogel

Jan van Gentstraat 115, Badhoevedorp

Ziektebeleid

Wij hanteren het volgende ziektebeleid. In de linkerkolom vindt u direct het antwoord op uw vraag, in de rechterkolom vindt u de bijbehorende uitleg. 

Kinderziekte/aandoening  Uitleg
Koorts
Uw kind mag niet komen zwemmen.
Koorts wil zeggen dat de lichaamstemperatuur boven de 38 graden komt.
Wanneer uw kind een lichaamstemperatuur heeft van 38 graden of meer mag het niet naar zwemles komen.
Overgeven/diarree
Uw kind mag niet komen zwemmen.
Overgeven heeft meestal een lichamelijke oorzaak zoals buikgriep of als het kind iets verkeerds gegeten heeft.
Diarree is een waterige, dunne ontlasting die vaker voorkomt dan normaal.
In geval van overgeven of diarree mag uw kind niet naar de zwemles komen.
Waterpokken
Uw kind mag komen zwemmen mits de blaasjes zijn ingedroogd.
Waterpokken is een besmettelijke vlekjesziekte. Mensen krijgen waterpokken door een virus. Het is meestal een onschuldige kinderziekte.
Bij waterpokken mogen kinderen pas weer naar zwemles komen als de blaasjes zijn ingedroogd. Het warme zwemwater kan de jeuk erger maken. Ook kunnen de wondjes van de waterpokken na zwemmen gaan ontsteken. Door het water kunnen eventuele korstjes week worden en littekens achterlaten.
Loopoor/oorontsteking
Uw kind mag niet komen zwemmen.
Bij een loopoor komt er vocht uit het oor. Het vocht komt uit het middenoor via een gaatje in het trommelvlies.
Uw kind mag bij een loopoor of ontsteking niet naar zwemles komen. Uw kind kan duizelig worden worden als het duikt of met het hoofd onder water gaat.
Buisjes in de oren
Uw kind mag met buisjes in het oor wel zwemmen.
Bij regelmatige oorontstekingen kan het zijn dat er bij een kind buisjes worden geplaatst.
Het kind mag met buisjes in het oor gewoon komen zwemmen. De KNO-arts kan adviseren om rubberen oordoppen te gebruiken. Dat is voor de zwemles geen probleem.
Krentenbaard
Uw kind mag niet komen zwemmen.
Krentenbaard is een besmettelijke infectieziekte die wordt verzoorzaakt door bacterieën en geeft een huiduitslag. Bij krentenbaard ontstaan er bultjes die snel veranderen in blaasjes. Deze blaasjes gaan dan kapot waaruit dan vrij veel vocht vloeit dat tot honinggele doorzichtige korstjes stolt.
Kinderen met krentenbaard mogen niet naar zwemles komen omdat het besmettingsgevaar voor andere kinderen groot is.
Waterwratten
Uw kind mag wel komen zwemmen.
Het hebben van waterwratten is een onschuldige aandoening die vanzelf weer over gaat en komen vaak bij kleuters voor.
Omdat het een zeer onschuldige aandoening is mag uw kind met waterwratten gewoon naar zwemles komen. Mits ze niet open zijn. Wanneer uw kind extreem veel waterwratten heeft kunt u even overleggen.
Hoofdluis
Uw kind mag wel komen zwemmen.
Hoofdluis verspreidt zich in een hoog tempo vooral onder kinderen. Vaak wordt een hoofdluismiddel gebruikt om luizen tegen te gaan.
Wanneer uw kind hoofdluis heeft mag uw kind wel naar zwemles komen. We willen u er wel op attenderen dat een aantal hoofdluismiddelen inactief raakt van chloorwater.
De vijfde ziekte
Uw kind mag wel komen zwemmen, tenzij er sprake is van koorts.
De vijfde ziekte komt vooral voor bij kinderen van 4 tot 10 jaar. De oorzaak is een virus. Uw kind krijgt rode wangen met grillige, rozerode vlekjes. De uitslag breidt zich uit naar romp, billen, armen en benen. Uw kind kan last hebben van koorts of jeuk maar voelt zich verder niet ziek. Kinderen heben elkaar al besmet voor de ziekte zichtbaar is.
Uw kind mag gezien de incubatietijd gewoon naar zwemles komen, tenzij er sprake is van koorts. Bij ons mag een kind bij een lichaamstemperatuur van 38 graden of hoger niet naar zwemles komen.
Mazelen
Uw kind mag wel komen zwemmen, tenzij er sprake is van koorts.
Kinderen kunnen hier erg ziek van zijn. Kenmerken zijn rode vlekken, beginnend achter de oren die zich uitbreiden over de rest van het lichaam. Er is koorts, droge hoest en verkoudheid. Besmetting heeft al plaatsgevonden voor de diagnose is gesteld.
Uw kind mag gezien de incubatietijd gewoon naar zwemles komen, tenzij er sprake is van koorts. Bij ons mag een kind bij een lichaamstemperatuur van 38 graden of hoger niet naar zwemles komen.