Zwemschool Vogel

Jan van Gentstraat 115, Badhoevedorp

Update coronavirus

27 maart 2020

Beste ouders/verzorgers,

 

We zijn nu alweer bijna 2 weken gesloten en wanneer er weer zwemles gegeven kan worden is nog onduidelijk. Wat we wel weten is dat het virus langere tijd onder ons gaat zijn en daardoor is de zwemschool genoodzaakt een aantal maatregelen te treffen zodat we straks voorbereid zijn als we weer open mogen.

 

De maatregelen moeten ervoor zorgen dat de hoeveelheid ouders en kinderen die tegelijk aanwezig zijn in het zwembad beperkt wordt. Wij denken dat dit een positieve bijdrage kan leveren aan het afremmen van het virus. Voorkomen kunnen we het niet.

 

De maatregelen:

  • A, B en C lessen en proef- en afzwemmen worden lessen van 30 minuten in groepjes van maximaal 4 kinderen. Beginner- en dolfijnlessen veranderen niet.
  • Er wordt gewerkt met maximaal 2 groepen van 4 kinderen per 30 minuten. Beginner- en dolfijnlessen zijn aan de kant van het blauwe zeil.  A, B en C lessen hebben de beschikking over het diepe gedeelte van het zwembad.
  • De lessen krijgen een overlap van 15 minuten waardoor er 4 kinderen tegelijk douchen en daarna de beschikking hebben over 2 kleedkamers.
  • De ingang en de uitgang van het zwembad gaan veranderen. De ingang wordt aan de zijkant van het gebouw waar nu de wachtruimte is. De ingang naar de zwemzaal is via de wachtruimte. Wachtruimte vervalt en wordt een extra omkleedruimte. De uitgang gaat via de douche en kleedkamers en de hoofdingang.
  • 1 ouder/verzorger mee om het kind te begeleiden. Moet er door omstandigheden een broertje of zusje mee dan dient diegene naast je te zitten of buiten te blijven op het terrein.

 

OM DIT TE REALISEREN VERZOEK IK JULLIE ALLE GEBOEKTE LESSEN TE ANNULEREN, ZODAT WE DE ONLINE AGENDA KUNNEN AANPASSEN AAN DE NIEUWE MAATREGELEN.

INFORMATIE OVER HOE EN WANNEER DE LESSEN WEER GEBOEKT KUNNEN WORDEN, VOLGT BINNENKORT IN EEN VOLGENDE MAIL.

 

Overige informatie:

  • Kinderen kunnen door deze omstandigheden nog even niet van de wachtlijst gehaald worden. We hopen dit in de zomervakantie te kunnen compenseren.
  • Als we kunnen starten zal er een nieuwe mail volgen met verduidelijking van bovenstaande informatie.
  • Hoe we starten en wanneer hangt af van de richtlijnen van het RIVM. Wellicht dat zwemles geven aan kinderen voor het A, B C met 1,5 meter afstand eerder mag dan de beginnerslessen waarbij we in het water zijn.
  • De kinderen die nu geselecteerd zijn voor het proefzwemmen worden straks verzocht eerst een gewone les te doen voordat zij gaan proefzwemmen.
  • Op Facebook houden we jullie op de hoogte van wat er ondertussen in het zwembad gebeurt: http://www.facebook.nl/ZwemschoolVogel/


We missen het zwemles geven en hopen snel weer met z’n allen een bommetje te kunnen maken!

Met vriendelijke groeten,
Lotte