Zwemschool Vogel

Jan van Gentstraat 115, Badhoevedorp

Online agenda open

11 april 2020

Beste ouder, verzorger,


Allereerst hopen we dat eenieder van jullie in goede gezondheid verkeert.
We zijn nu bijna 4 weken verder en de kinderen zitten in ieder geval nog tot en met de meivakantie thuis.

Na de meivakantie verwachten we dat alles weer heel langzaam gaat opstarten.
Voor de zwemlessen verwachten we daarom dat we gaan starten in kleine groepen, waarbij er 4 of 8 kinderen per 30 minuten zwemmen. Ook zou het goed kunnen dat we de regel van 1,5 meter voorlopig moeten naleven bij de zwemlessen.

Starten in kleinere groepen heeft gevolgen voor de zwemlessen omdat we daardoor meer vraag dan aanbod hebben.
De 1,5 meter afstand heeft gevolgen voor de beginnerslessen omdat we daar altijd nabijheid in het water bieden.

De gevolgen hiervan hebben we per niveau geformuleerd:

Op weg naar zwemles:
We zetten deze lessen voorlopig even stop.
We hopen op uw begrip. Wellicht kan er in de zomer een groepje starten, dan volgt hierover een mail. In ieder geval starten we na de zomervakantie weer met Op weg naar zwemles.

Beginnerslessen:
Vanaf maandag 11 mei kunt u lessen boeken.
Wel bestaat er een grote kans dat we deze lessen alsnog moeten annuleren, omdat we vanwege de afstandsregel nog geen nabijheid kunnen bieden bij de start van de beginnerslessen. Een andere mogelijkheid is dat we met 4 kinderen per 30 minuten moeten starten in plaats van 8 kinderen. Vanwege een beperkt aantal plekken verzoeken we u geen lessen te boeken als uw kind nog geen 10 beginnerslessen heeft gehad. We hopen dat u kunt wachten tot de zomervakantie. Boek maximaal 1 les per week en kijk vanaf 11 mei of er nog plek is om meer lessen te boeken.

Dolfijndiploma:
Vanaf maandag 11 mei kunt u lessen boeken.
Wel bestaat er een kans dat we de lessen toch moeten annuleren omdat we kleiner moeten opstarten. Bij de dolfijnlessen kunnen we de 1,5 meter afstand bewaren waardoor deze lessen beter mogelijk zijn dan de beginnerslessen. Dit betekent dat er bij de dolfijnlessen voorlopig geen lesgever in het water zal zijn. Bedenk goed of dit bij uw kind past. Wij verzoeken u om alleen dolfijnlessen te boeken als uw kind een dolfijndiploma heeft, zodat de beginnerslessen beschikbaar blijven voor beginners. Boek maximaal 1 les per week en kijk vanaf 11 mei of er nog plek is om meer lessen te boeken.

A, B, C diploma:
Vanaf maandag 11 mei kunt u lessen boeken. 
Bij deze lessen kunnen we over het algemeen de 1,5 meter afstand waarborgen. Zodra we toestemming krijgen zijn deze lessen de eerste die starten. Boek maximaal 1 les per week en kijk vanaf 11 mei of er nog plek is om meer lessen te boeken.

APK lessen:
We zetten deze lessen voorlopig even stop. We hopen op uw begrip.
Wellicht kan er in de zomer een groepje starten, dan volgt hierover een mail. In ieder geval starten we na de zomervakantie weer met APK lessen.

Proef- en afzwemmen:
Hiervoor hebben we tijden gereserveerd in de online agenda. We openen deze tijden pas in de online agenda als we weten wanneer we kunnen starten en de eerste zwemlessen hebben plaatsgevonden. Proef- en afzwemmen zal in groepjes van 4-6 kinderen plaatsvinden in het bijzijn van 1 ouder/verzorger.

De online agenda is nu open voor de maanden mei en juni. Wij willen u vragen maximaal 1 les per week te boeken, zodat alle kinderen de kans krijgen om weer naar zwemles te komen. Zodra we meer duidelijkheid hebben proberen we meer plekken in de online agenda te creëren. We zullen dan ook het rooster van de zomervakantie langzaam invoeren. We verwachten dit begin mei te doen.

Wilt u voorlopig wachten met zwemles, dan is dit uiteraard goed. Uw account blijft actief. Dit kan voor kinderen met een medische achtergrond gelden maar ook omdat u de omstandigheden niet fijn vindt. Ook kan het zijn dat de 1,5 meter afstand niet past bij uw kind. Doe waar u zich het beste bij voelt. We kunnen risico ‘s vermijden maar niet voorkomen. We doen ons best om aan alle regels te voldoen maar onverwachte situaties kunnen we niet voorkomen. Kinderen zwemmen soms als magneetjes naar elkaar toe.

Als we gaan starten volgt er een nieuwe mail met maatregelen waar zwemmers en bezoekers zich aan moeten houden.

Kan een les toch niet doorgaan, dan zullen wij de les zelf annuleren. U ontvangt dan een bevestiging van annulering en krijgt uw tegoed voor die les terug.

Voor nu hoop ik dat deze update weer wat duidelijkheid geeft.
Ik wens iedereen een heerlijk zonnig paasweekend en als we ons allemaal aan de richtlijnen van het RIVM houden, heb ik goede hoop dat we over niet al te lange tijd weer een duik in het zwembad kunnen nemen.

Met vriendelijke groet,
Lotte
Zwemschool Vogel